Uitgelicht

 • “wind of change” beleeft koninklijke premiére

  Tijdens de koninklijke opening van het techniek belevenis ICER_innovatiecentrum op 6 mei in Ulft werd door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra het NL Greenlabel project ‘Wind of Change’ gepresenteerd. Als eerste besteeg ZKH Koning Willem-Alexander de Troon en konden hij en HKH Koningin Máxima kennis nemen van het vierdelige verhaal over duurzaamheid. Nico & Lodewijk hebben de ambitie om de inrichting van de buitenruimte weer in balans te brengen met onze natuurlijke leefomgeving. Met het project ‘Wind of Change’ willen ze een statement maken en laten zien dat een veranderende wind innovatieve, duurzame toepassingen met zich meebrengt.  

  Op dinsdag 6 mei verrichtten ZKH Koning Willem-Alexander en HKH Koningin Máxima de officiële opening van ICER in Ulft. ICER is een nieuwe publieksattractie voor techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie, bedoeld om vooral jongeren te enthousiasmeren voor de techniek. Met nieuwe invalshoeken, technieken en innovaties probeert ICER mensen aan te spreken, op een zelfde manier als NL Greenlabel doet voor het thema duurzaamheid. Vanuit die verbondenheid was NL Greenlabel met het project ‘Wind of Change’ aanwezig bij de opening van ICER.

   

  Bekijk hier de video’s

  video binnenkomst koninklijk paar https://www.facebook.com/photo.php?v=294520580713664&set=vb.100004671723858&type=2&theater

  video bestijging troon ZKH Koning Willem Alexander https://www.facebook.com/photo.php?v=294522880713434&set=vb.100004671723858&type=2&theater

  video Nico in gesprek met de koning  https://www.facebook.com/photo.php?v=294523694046686&set=vb.100004671723858&type=2&theater

   

  Wind of Change in vier delen

  Het blad van de windmolen is samengesteld uit vier delen: de bron, de verandering, de levende tuin en de troon van de toekomst. De bron is de plaats waar het borrelt en stoomt, waar het begint met dromen en filosoferen over een nieuwe, betere wereld. Als dat proces eenmaal begint te lopen, steekt er uit de bron een verfrissende wind op die verandering brengt, de ‘Wind of Change’. Dan vindt de kanteling plaats van het oude naar het nieuwe denken, al gaat dat natuurlijk niet zonder slag of stoot, en levert de bron een constante stroom aan ideeën voor de verandering.

  De troon van de toekomst

  Met dit element wordt verbeeld dat degene die plaatsneemt een blik in een groene duurzame toekomst wil werpen. De natuur is onderhevig aan veranderingen, we zullen dus steeds onze koers moeten aanpassen aan hetgeen onderweg gebeurt. Het is net als met de wind; de ene keer waait ‘ie uit de ene hoek, dan weer uit een andere. We draaien gewoon mee en blijven het uitgestippelde pad naar een duurzame toekomst volgen.  Gericht op het in balans brengen van ontwikkelingen in de buitenruimte met onze natuurlijke leefomgeving.

  De levende tuin

  In de visie van Nico & Lodewijk op de noodzakelijke verandering naar een nieuwe wereld is de buitenruimte volledig verduurzaamd. Alle gebruikte materialen zijn van duurzame afkomst, worden bij voorkeur geleverd door lokale ondernemers en bieden volop ruimte voor biodiversiteit – elke tuin is een levende tuin. In die nieuwe, duurzame wereld kennen we geen wateroverlast meer, omdat het hemelwater goed kan weglopen in de bodem, en zijn alle planten gifvrij. Het derde windmolenblad vertelt het verhaal van de levende en duurzame buitenruimte, ingericht onder ‘groene architectuur’.

  Over ‘Wind of Change’

  Het project ‘Wind of Change’ is een initiatief van NL Greenlabel en is mede mogelijk gemaakt door de VHG en ICER. VHG is de branchevereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. ICER is een nieuwe publieksattractie voor techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie, bedoeld om vooral jongeren te enthousiasmeren voor de techniek. Op dinsdag 6 mei is het innovatiecentrum ICER in Ulft geopend door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Daar is  het “Wind of Change” project gelanceerd. De komende maanden zal “Wind of Change” op diverse andere locaties in het land het verhaal van de duurzame verandering verbeelden.