Uitgelicht

 • Opening Solarpark De Kwekerij zaterdag 3 juni 2017

  Onder grote belangstelling is het solarpark De Kwekerij in Hengelo zaterdag 3 juni jl. geopend. Met het loslaten van tientallen vlinders door burgemeester Besselink en diverse buurtkinderen werd een eerste startsein gegeven. Daarnaast onthulde Wouke van Scherrenburg samen met Nico Wissing en buurtkinderen de Beeloft, een mega-insectenhotel. Voor jong en oud waren allerlei leuke activiteiten en ook aan de inwendige mens was goed gedacht!

  Vanwege de droogte de afgelopen maanden laten de wilde bloemenvelden nog even op zich wachten. Vandaar dat we de natuur even wat langer haar gang laten gaan en het park vanaf half augustus open is voor het publiek.
  Om te laten zien wat inmiddels aan de rand van de Hengelose nieuwbouwwijk is gerealiseerd bood de stichting die het solar-landschapspark heeft doen verrijzen alvast een inkijkje.

  Het Solarpark heeft op gebied van integrale duurzaamheid een NL Greenlabel A-score behaald. Een bonuspunt werd toegekend vanwege de maximale integratie van de direct omwonenden. Het park bevat uitsluitend duurzame materialen die o.a. geleverd zijn door partnerbedrijven van NL Greenlabel.
  Alleari, LoddersCruydt-Hoeck, Dusseldorp, GreenM2, Heijderhoff Hovenier, Boomkwekerijen M. van den Oever & Zonen B.V., Van Vliet Kastanjehout Mede daardoor heeft het park een hoge score behaald.