Uitgelicht

  • NL Professionals op bezoek bij partner Barenbrug

    Op maandag 29 januari jl. bezochten meer dan 20 hoveniersbedrijven NL Greenlabel partner Barenbrug. Zij zijn wereldwijd toonaangevend in recreatiegrassen, voedergrassen en andere vlinderbloemige voedergewassen en gespecialiseerd in plantenveredeling, graszaadproductie en de internationale marketing en verkoop van innovatieve rassen. Ook kersverse NL Greenlabel Premiumpartner Husqvarna kwam aan het woord en stond uitgebreid stil bij het maaien van de toekomst.

    In de presentatie van Barenbrug kwam het teeltproces, de vele grasrassen en de specials zoals Yellow Jacket Water Manager en MowSaver aan bod. Na de rondleiding was het helemaal duidelijk; graszaad verdient zoveel meer respect. Wat er allemaal bij komt kijken om tot een goed uitgangsproduct te komen, ongekend. En met het oog op het veranderende klimaat is het goed te beseffen dat Barenbrug dé graszaden levert die minder onderhoud vragen, sterker zijn, goed uitstoelen en langzaam groeien. Kan ook niet anders dan dat deze zaden voorzien zijn van het NL Greenlabel duurzaamheidspaspoort B.

    Na uitleg over gras en de rondleiding, stond kersverse NL Greenlabel Premiumpartner Husqvarna uitgebreid stil bij het maaien van de toekomst. Husqvarna is marktleider op het gebied van robotmaaiers Deze zijn energiezuinig, stil, en verzamelen diverse data. Dankzij de GPS-functie en de verbinding via het mobiele telefoonnetwerk kunt u starten, stoppen en plannen. En met de app kunt u de maaier ook traceren als hij is gestopt of gestolen.