Uitgelicht

 • NL Greenlabel terras geplaveid met Cityscapes van Studio Mae!

  Ook in 2017 hebben zich weer enkele zeer bijzondere partners bij NL Greenlabel aangesloten. Eén daarvan is de Utrechtse start-up Studio Mae van Tynke van den Heuvel. Onder de naam Cityscapes levert Studio Mae duurzame designtegels voor binnen en buiten. De tegels onderscheiden zich door het unieke, op het werk van M.C. Escher gebaseerde, design. Maar minstens zo onderscheidend is het duurzame productieproces: de betontegels bestaan voor 35% uit restafval dat overblijft na de recycling van glas.

  Studio Mae

  Studio Mae is opgericht vanuit de missie dat design van talentvolle ontwerpers gezien moet worden. Oprichtster Tynke van den Heuvel: “Wij scouten designers die een eigen signatuur hebben en een verhaal vertellen en zetten hun ontwerpen om naar professionele productie. Hierdoor zijn we in staat om uniek design tegen eerlijke prijzen te verkopen en jonge talentvolle designers de kans te geven die ze verdienen.”

  Cityscapes

  Circulaire Cityscapes tegels van Studio Allt zijn geïnspireerd op het werk van M.C. Escher en zijn beschikbaar in vilt (voor binnen) en duurzaam beton (voor buiten). De betonnen varianten zijn er in meerdere kleuren en zijn zeer geschikt voor intensief gebruik. Ze zijn weerbestendig en gripvast. Dat maakt ze goed toepasbaar in openbare ruimten, tuinen, terrassen en paden. Met de geometrische vormen kan eindeloos worden gevarieerd om symmetrische en asymmetrische vlakken te creëren. De tegel kan gevoegd én ongevoegd worden gelegd op een goed voorbereide zandgrond. De afwatering is zeer goed door de conische vorm van de tegel. Het lichte profiel op de tegels biedt een anti-slip functie.

   

  NL Greenlabel samenwerking op de Dag van de Openbare Ruimte

  Op de Dag van de Openbare ruimte zijn de circulaire tegels te bewonderen in het NL Greenlabel terras. Dit terras van 70 m2 bevindt zich nabij het hoofdpodium en wordt ingericht samen met NL Greenlabel partners Grijssen, JUB, Lageschaar en M. van den Oever. Met de laatste is Studio Mae direct al een samenwerking begonnen. Tynke: “Het leuke is dat deze samenwerking spontaan is ontstaan vanuit het netwerk van NL Greenlabel. Toen ik hoorde dat mijn buurman in de ‘NL Greenlabel-straat’ een boomkwekerij was heb ik direct voorgesteld om onze stands te combineren. Zo kan het beurspubliek beleven hoe mooi én praktisch onze designtegels combineren met duurzaam gekweekt groen!”

  Bezoek Studio Mae op de Dag van de Openbare Ruimte in de NL Greenlabel straat, stand 2.1.24.

  DOR 2017