Uitgelicht

 • Lodewijk terug op tv bij SBS6 om duurzaamheid te bevorderen

  Misschien heeft u het al meegekregen in de media: Lodewijk is vanaf september weer op televisie te zien bij het SBS-programma De Grote Tuinverbouwing. Nu tv-tuinman Rob Verlinden het rustiger aan gaat doen is Lodewijk gevraagd om diens plek een eigen invulling te geven. Een van de eisen die Lodewijk heeft gesteld is om duurzaam tuinieren veel nadrukkelijker voor het voetlicht te brengen. “RTL gaf me te weinig ruimte om te doen wat ik wil: laten zien hoe belangrijk duurzaamheid is”, vertelt hij tegen NU.nl.   

  ”De groene sector is niet altijd groen, ik ben een man met een missie, snap je. Doordat ik bij RTL niets met die missie kon doen, ben ik gestopt. Ik ben daarom heel blij dat ik bij SBS wél die erkenning krijg. We hebben net de eerste opnames gehad en ik vind het allemaal erg spannend, maar het wordt geweldig leuk.”

  In het kader van het programma gaat Lodewijk veertig weken met een groene bus door het land toeren om mensen kennis te laten maken met duurzaamheid. Ik wil op dit vlak mooie projecten laten zien en bezoek mensen thuis die bijvoorbeeld een daktuin hebben of die wel wat advies over duurzaamheid kunnen gebruiken.”

  Het programma heet voortaan De Grote Tuinverbouwing (i.p.v. Robs Grote Tuinverbouwing) hoewel Rob Verlinden nog wel aan het programma verbonden blijft met een rubriek. Lodewijk tegen NU.nl: “Rob kan het programma door gezondheidsredenen niet meer volledig doen en bij SBS wilden ze het een make-over geven. Ik vind het geweldig dat ik dit mag gaan doen, want ik heb echt de vrije hand bij een bestaand team gekregen.”

  Met zijn medewerking aan De Grote Tuinverbouwing krijgt Lodewijk een prachtig podium om het NL Greenlabel-gedachtegoed uit te dragen voor een breed publiek. Zo zal het NL Tuinlabel er zeker van gaan profiteren! 

  De Grote Tuinverbouwing is vanaf zaterdag 1 september wekelijks te zien bij SBS6 om 17.00 – 18.15 uur.