Uitgelicht

 • November 2017: eerste beoordeling Transferium Deutersestraat

  Groenste transferium op weg naar een NL Greenlabel Gebiedslabel

  Het groenste transferium van Nederland wordt aangelegd aan de Deutersestraat in ‘s-Hertogenbosch. Op 7 november jl. is het project positief beoordeeld in de eerste beoordelingsronde van NL Greenlabel. Daarbij is gekeken naar ontwerp, aanleg en onderhoud van het transferium en het omliggende gebied. Doel is om, zodra de realisatie van het Transferium Deutersestraat klaar is, het ‘NL Greenlabel Gebiedslabel’ aan dit gebied te kunnen toekennen.

  Indrukwekkend

  NL Greenlabel is onder de indruk over het proces dat tot nu toe is doorlopen om tot het huidige (duurzame)resultaat te komen. Vanaf de start van het project zijn bewuste keuzes gemaakt in de samenwerking met externe partijen.

  Beoordeling transferium

  Het project wordt op verschillende momenten beoordeeld op o.a. de volgende onderdelen: materiaalgebruik, biodiversiteit, bodem en water, energie en klimaat en de relatie met de omgeving. De beoordeling wordt uitgevoerd door de onafhankelijke ingenieurs van Royal HaskoningDHV en Stabilitas, in aanwezigheid van gemeente ’s-Hertogenbosch en de uitvoerende partijen Ballast Nedam en Heijmans.

  Bereikbaarheid

  Naar verwachting kunnen de eerste auto’s in het voorjaar van 2018 in het ‘Transferium Deutersestraat’ in ‘s-Hertogenbosch parkeren. Het transferium biedt plaats aan 1100 auto’s. Hiermee draagt het bij aan de bereikbaarheid van de stad en de leefbaarheid in het centrum.

   

  Meer informatie: www.s-hertogenbosch.nl/transferiumdeutersestraat