Uitgelicht

 • Boeklancering ‘Olivijn, de steen der wijzen’, vrijdag 16 juni

  Op vrijdag 16 juni wordt het eerste exemplaar van het boek ‘Olivijn, de steen der wijzen’ de groene en revolutionaire bron tegen klimaatverandering van Emeritus-hoogleraar geologie Olaf Schuiling aangeboden aan Lodewijk Hoekstra, grondlegger van NL Greenlabel en olivijngebruiker van het eerste uur In dit door uitgeverij Elmar uitgegeven boek bundelt Olaf Schuiling zijn kennis over olivijn en de vele praktische toepassingen.

  Nico Wissing, grondlegger van NL Greenlabel: ‘Ik ben altijd bezig met eerlijke materialen in de tuin en olivijn past daar goed bij. Ik heb Olaf opgezocht en hij heeft mij vervolgens voorgesteld aan Eddy Wijnker, de oprichter van greenSand. We hebben al een aantal projecten samen gedaan; zoals de Floriade tuin van 2012. Daar werd greenSand olivijn gebruikt op verschillende oppervlaktes om de verwering mogelijk te maken en zo CO2 te binden. Zo is Olaf voor mij de “Hoeksteen” in mijn tuinontwerpen geworden. Pracht titel: Olivijn, de steen der wijzen’!

  Met in het programma:
  Nico Wissing, grondlegger van NL Greenlabel, gaat in gesprek met Pol Knops, olivijn onderzoeker en Eddy Wijnker, directeur greenSand over de groene en revolutionaire bron tegen klimaatverandering. ‘Het wordt tijd dat we groen niet meer als decoratie zien maar als basis voor een beter leven op het gebied van gezondheid, sociale cohesie en economie.’

  Over het boek
  Geoloog Olaf Schuiling doet al jaren onderzoek naar de betekenis van deze steen der wijzen die ervoor zorgt dat het aardse leven behouden blijft. Dat de natuur de afvang van CO2 al miljarden jaren zelf afdoende reguleert is voor velen wellicht nieuw. En vast ook nieuw is dat olivijn een cruciale rol speelt in het afvangen van CO2. Schuiling ontdekte en praktiseerde op kleine schaal tientallen nuttige toepassingen voor deze toversteen. De groene revolutie is binnen handbereik en iedereen kan er letterlijk zijn (Olivijn) steentje aan bijdragen tegen minimale kosten.

  PROGRAMMA
  11.00 Welkom door Gerard van Buiten of Arie Oudijk, Botanische Tuinen
  11.15 Nico Wissing in gesprek met Pol Knops en Eddy Wijnker over de groene
  en revolutionaire bron tegen klimaatverandering
  11.45 Aankondiging boek en overhandiging eerste exemplaar
  12.00 Einde

  Iedereen is van harte welkom!
  BOEKLANCERING ‘OLIVIJN, DE STEEN DER WIJZEN’
  Datum vrijdag 16 juni
  Tijd 11.00 – 12.00 uur
  Locatie Botanische Tuinen Utrecht, www.uu.nl/botanischetuinen
  èn een locatie waar olivijn is toegepast!
  Adres Budapestlaan 17, 3584 HD Utrecht

  Laat even weten als je komt: info@uitgeverijelmar.nl
  Dan ontvang je een gratis toegangsbewijs voor de Botanische tuinen
  Meld je snel aan, de eerste 25 aanmeldingen ontvangen bij binnenkomst een gratis exemplaar
  ‘Olivijn, de steen der wijzen’, aangeboden door uitgeverij Elmar