Uitgelicht

 • Opening NL Greenlabeltuin Doetinchem geweldig festijn

  De eerste echte levende en duurzame NL Greenlabeltuin is een feit ! Afgelopen zaterdag werd deze geopend. En hoe ! Bekijk het filmverslag.

  De hele dag was het één groot feest, vanaf  8.00 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat. Honderden bewoners, vrijwilligers, leveranciers, gemeente-ambtenaren, kinderen, standhouders, kunstenaars, etc etc. genoten van muziek, dans, theater, en kwamen de tuin bewonderen.  Er heerste een supergoede sfeer.

  DSC_0799    DSC_0840DSC_0841DSC_0783

  Groepjes kinderen bouwden insectenhotels, gingen stoepkrijten, businesspartners bekeken hun producten en raakten met betrokkenen in gesprek, ondernemers uit de stad en de wijkagent kwamen mee-ontbijten, etc. etc. Allemaal zijn ze blij verrast met het resultaat, dat na een intensieve voorbereiding , in nauwe samenwerking met de gemeente Doetinchem, tot stand is gekomen.

  DSC_0713DSC_0798DSC_0727DSC_0785

  Steven Kroon, wethouder gemeente Doetinchem noemde bij het ontbijt deze dag het begin van een bruisende toekomst voor de Veentjes. “Het Amphionpark is van iedereen en voor iedereen, we hopen dat de bewoners er blij mee zijn en er samen van genieten “.  Men kan er picknicken, tuinieren, sporten, leren, afspreken, of zomaar even niksen op een bankje. Ook Gedeputeerde van de Provincie Gelderland Jan Jacob van Dijk liet zich in dezelfde bewoordingen uit. Hij vertelde dat hij hier bij zijn eerste werkbezoek nog een kale lelijke plek aantrof en dat hij niet had kunnen vermoeden het zo’n fraaie plek zou worden. Hij hoopt dan ook van harte dat wijkbewoners deze plek als hun thuis gaan beschouwen. En samen zorgen dat de plek blijft leven. Rond 14.00 uur vond de feestelijke opening van Amphionpark en NL Greenlabeltuin plaats.  De Gedeputeerde werd samen met de DG Ministerie EZ Rob van Brouwershaven in een electrische auto naar de solarcarport in de NL Greenlabeltuin vervoerd, onder aanvoering van een prachtig uitgedoste groene dame. Onderweg werden bloemen in haar rok gestoken.

  DSC_0486DSC_0600DSC_0653DSC_0836

  De heren kregen van Nico en Lodewijk een gepassioneerde toelichting op de duurzaam ingerichte tuin, die heel bijzondere materialen bevat. Tal van NL Greenlabelpartners hebben er aan bijgedragen, zoals : Staatsbosbeheer, MBI, In-lite, Treeportleden Mouws, Mulders, Lodders en Jonkers, ABK Outdoor, Boomkwekerij Ebben, BVB, Creabrick, Cruydt-hoek, Gampet, Greenm2, Greenwall, Grijsen Park & Straatdesign, Goede Speelprojecten, Innogreen, IQ Solar, Kerst-Energy, Kilian, Lageschaar Vaste Planten, Lokaal Hout, Meulblock, MOSO International, Boomkwekerij van den Oever, Rainwinner, Sempergreen, Sneeboer, Vitaerno, Verbeek, De Vlechterij, Van Vliet, Vitaal Telen, Wienerberger, de Wiltfang en Windchallenge. Een prachtig NL Greenlabel visitekaartje waarmee onze partners kunnen laten zien dat ze niet alleen duurzaam denken, maar ook duurzaam doen !

  DSC_0390DSC_0635DSC_0542

  De Floriadetuin is uniek in zijn soort, alleen al vanwege het feit dat alle producten en materialen gelabeld zijn op duurzaamheid. Het duurzame ontwerp van de Floriade 2012 is zeer herkenbaar, met daarnaast nieuwe duurzame elementen van NL Greenlabelpartners  die in de afgelopen periode zijn aangesloten. Met de oplevering van het Amphionpark is ook de herinrichting van het hele gebied rondom de Veentjes afgerond.  Er is steeds weer iets nieuws te beleven en de Floriadetuin zal in de komende jaren op een dynamische en interactieve manier verder groeien en steeds weer iets nieuws te bieden hebben voor de gebruikers.

  Toehoorders konden er geen genoeg van krijgen en het programma liep dan ook lekker uit.  De tuin is dagelijks geopend, en kan zowel zakelijk als prive benut worden. De enorme toeloop van bezoekers geeft ons het volste vertrouwen dat dit ook echt gaat gebeuren. Op 9 september is er een vervolgbijeenkomst voor vrijwilligers uit de buurt, vraag bij Antoinne of Irene en help mee !

  DSC_0424AntoinneDSC_0626DSC_0814

  Meer info: i.visser@nlgreenlabel.nl of via telnr. 088 1001800