"NL Greenlabel, voor een levende en duurzame buitenruimte"

Welkom bij NL Greenlabel

NL Greenlabel heeft tot doel het creëren van gezonde en een duurzame leefomgeving waarbij mens en natuur in balans zijn. Het gebruik van duurzame producten en materialen en groen in de ruimste zin van het woord staan hierbij centraal.

De mens is de wereld aan het uitputten. Tot honderd jaar geleden leefden we in betrekkelijke harmonie met de natuur. Vandaag de dag consumeren we op een onvoorstelbaar niveau. De gevolgen daarvan zijn steeds duidelijker voelbaar, op alle fronten. Meer en meer komt er een beweging op gang die de natuur weer de ruimte geeft die zij verdient en duurzaamheid vooropstelt. Waar duurzaamheid voorheen betekende dat iets lang mee gaat, komt er tegenwoordig meer bij kijken. Want hoe zit het bijvoorbeeld met de CO2-uitstoot die het transport veroorzaakt? Wat is de samenstelling en de gebruiksduur? Hoe ga ik om met hemelwater en hittestress in de leefomgeving? En hoeveel energie heeft het gekost om het product te produceren? Bewustwording creëren bij mensen, bedrijven en overheden staat hierbij voorop.

"Het wordt tijd dat we groen niet meer als decoratie zien maar als basis voor een beter leven op het gebied van gezondheid, sociale cohesie en economie."

Nico Wissing & Lodewijk Hoekstra

Laatste nieuws

 • Groenste transferium op weg naar een NL Greenlabel Gebiedslabel

  Lees verder
 • Terugblik actie 'Code rood voor natuur'

  Lees verder
 • Persbericht: Plein kleurt groen dankzij petitie ‘code rood’

  Lees verder
 • Persbericht: Code rood voor natuur!

  Lees verder